Субота, 04.05.2024, 01:46
Сайт Школи №2 с.Городківки
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма
Меню сайту
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 174
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 20 » Трагедія для всієї Польщі.
20:30
Трагедія для всієї Польщі.
Поляки запитують, чому росіяни міняли лампи освітлення злітної смуги після авіакатастрофи під Смоленськом

ВАРШАВА, 20 квітня. (Юрій Банахевіч - УКРІНФОРМ). Польська військова прокуратура звернулася до російських колег з проханням з'ясувати: хто, в якому обсязі і для чого заміняв лампи освітлення злітної смуги в Смоленську відразу після катастрофи президентського Ту-154. Про це повідомив сьогодні у Варшаві головний військовий прокурор Польщі Збігнєв Жепа, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

З. Жепа підтвердив, що таке прохання пов'язане з появою інформації про це в білоруських, а згодом і польських ЗМІ.

Фотознімки російських військовослужбовців і міліціонерів, які через кілька годин після трагедії, ще до прильоту до Смоленська глав російського і польського урядів Володимира Путіна і Дональда Туска, міняли лампи освітлення на ЗПС в Смоленську, опублікувала білоруська інтернет-газета "Вісті Вітебська". Автор статті припускає, що висвітлення військового аеродрому в момент посадки польського літака могла бути несправним.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, 10 квітня цього року біля військового аеродрому "Смоленськ-Північний" розбився польська президентський літак з 96 особами на борту. Вони летіли на траурну церемонію, присвячену 70-й річниці Катинської трагедії. Всі учасники трагічного авіарейсу, зокрема і президент Польщі Лех Качиньський і його дружина Марія, загинули.

Понад сто тисяч поляків прощається з жертвами авіакатастрофи під Смоленськом

ВАРШАВА, 17 квітня. (Юрій Банахевіч - УКРІНФОРМ). Понад 100 тис. поляків з усіх куточків Польщі прийшло сьогодні на площу Пілсудського в центрі Варшаві, щоб попрощатися з жертвами авіакатастрофи під Смоленськом, інформує власний кореспондент УКРІНФОРМу.

Жертв авіакатастрофи вшанували сьогодні в 09:56 київського часу (08:56 за місцевим часом) у всіх містах РП сиренами і клаксонами автомобілів. Символічна хвилина мовчання, яка тривала кілька хвилин, нагадала полякам, що рівно тиждень тому їх країну спіткала страшна трагедія в сучасній історії країни.

Жалобні заходи на площі Пілсудського почалося о 13:00 київського часу (12:00 за місцевим часом) символічним дзвоном дзвонів і хвилиною мовчання. Пізніше були зачитані імена всіх 96-ти загиблих в катастрофі авіалайнера президентського.

Маршалок Сейму Польщі Броніслав Коморовський, який тимчасово виконує обов'язки президента країни, заявив, що загальна біль втрати кращих синів і дочок країни згуртувала народ. "У катастрофі загинув президент Лех Качиньський, останній президент Другої Речі Посполитої Ришард Качоровська, командувачі всіх родів військ, депутати і сенатори. Від нас пішли люди, які управляли найважливішими інституціями країни, духовенство, екіпаж, охорона, представники Катиньський родини", - сказав спікер нижньої палати парламенту РП. Він висловив величезну подяку всьому світові, що у важкий для країни період весь світ співчуває і підтримує Польщу.

Міністр канцелярії президента Польщі Мацей Лопінскій також тепло згадав про загиблого чолі польської держави: "Ти боровся за свободу. Ти говорив, що правда про Катинь є фундаментом незалежної Польщі. Ти був гарним, розумним і відкритою людиною".

Офіційна церемонія прощання із загиблими триває траурним молебнем за участю вищого польського духовенства і перших осіб держави.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, починаючи з неділі до Польщі привезено з Росії тіла 75 із 96 осіб. У столиці Росії за допомогою експертизи ДНК триває процедура опеределенія останків інших 21 жертви катастрофи.

Жалобні заходи продовжаться завтра у Кракові. У колишній столиці польських королів відбудеться церемонія прощання з президентом РП Лехом Качинським і його дружиною Марією. Їх поховають у королівському замку на Вавелі, де покояться польські монархи і національні герої. Саркофаг з тілами президентської пари буде поміщений у гробницю неподалік саркофага маршала Польщі Юзефа Пілсудського.

Свою участь у похоронній церемонії вже підтвердили делегації понад 100 країн, більшу частину з яких будуть представляти президенти і короновані персони. Офіційну українську делегацію очолить Президент Віктор Янукович, в ній також міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. Крім того, свою присутність на похоронах підтвердила лідер опозиції Юлія Тимошенко і колишній глава Української держави Віктор Ющенко, який вже виїхав до Польщі.

На борту президентського літака Ту-154, що розбився минулої суботи вранці недалеко від Смоленська, було 96 чоловік, з яких 88 - члени польської делегації, яка планувала взяти участь у траурних заходах з нагоди 70-річчя Катинської трагедії. Ніхто з учасників авіарейсу не вижив.

Пілоти президентського літака знали про наближення катастрофи - генпрокурор Польщі

ВАРШАВА, 15 квітня. (Юрій Банахевіч - УКРІФОРМ). Пілоти літака президента Польщі, який розбився минулої суботи під Смоленськом, за кілька секунд до його падіння знали, що не вдасться врятуватися. Про це заявив сьогодні генпрокурор Польщі Анджей Серемет, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

"На підставі даних, якими на цю хвилину володіють прокурори, можна зробити висновок, що пілоти розуміли про наближення моменту катастрофи. Це зрозуміло хоча б з того, що стався струс літака в момент зачеплення крилом верхівки дерев, це встановлений факт і не підлягає дискусії" , - повідомив А. Серемет. Він відзначив, що остаточно не з'ясовано, це сталося за три або п'ять секунд до падіння повітряного судна. "Це зможемо з'ясувати тільки після дослідження технічних параметрів, пов'язаних з відтворенням даних з" чорних скриньок ", - констатував він.

А. Серемет повідомив, що зміст розмов з "чорних ящиків" найближчим часом буде оприлюднено, за винятком частин, що мають приватний характер. Генпрокурор також проінформував, що дані з третього "чорного ящика" будуть розшифровувати після перевезення до Польщі.

Слова польського генпрокурора підтвердив і головний військовий прокурор РП полковник Кшиштоф Парульскій. "Від трьох до п'яти секунд міг тривати момент, коли екіпаж літака знав, що наближається катастрофа", - сказав він.

У той же час в коментарі "Газеті Виборчій" учасник комісії із з'ясування причин катастрофи військовий прокурор Збігнєв Жепа також підкреслив, що пілоти перед самою катастрофою розуміли, що розіб'ються. Він зазначив, що кінець запису переговорів екіпажу на стрічці був "драматичним", але не повідомив, чи знали пасажири про наближення моменту зіткнення з землею.

Як повідомляв раніше УКРІНФОРМ, на борту президентського літака Ту-154, який розбився в суботу вранці поблизу Смоленська, знаходилися 96 чоловік, з яких 88 - члени польської делегації, яка планувала взяти участь у траурних заходах з нагоди 70-річчя Катиньський трагедії. Ніхто з учасників авіарейсу не вижив.

Переглядів: 1115 | Додав: vadim_tom | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поточний час

Поточний час в м. Київ -


Міні-чат
200
Різне






Тік - Синеглазочка

Тік - Білі троянди


Тік - Вчителька

Життя
Copyright MyCorp © 2024Використовуються технології uCoz